torstai 10. maaliskuuta 2011

Kuukkelit ja koskikarat lensivät taivaantuuliin kovalevyn mukana..

Taas Siperia opettaa meikäläistä... Sunnuntaina järjestelin kuviani ja ajattelin, että poistan vielä muutamia epäonnistuneita koskikarakuvia ja ajan kuvat sitten ulkoiselle kovalevylle ja varmistuslevylle...
Tiistaina, kun ehdin seuraavan kerran koneelle, huomasin, että se kovalevy jolla valokuvat sijaitsevat on ihan tyhjä!!! Roskakorissa ei mitään .... jne eikä mitään käsitystä mikä voi saada aikaan tämmösen.

Onneksi Kuusamossa ajoin nuo Riisitunturin kuvat jo ulkoiselle levylle, etten menettänyt niitäkin.
Harmillista kun Lightroomissa kuvakkeet näkyvät hienosti, vaan ei ole alkuperäisiä kuvia olemassa enää :( 

Kuukkeli ja koskikarakuvien lisäksi hävisi Myllykosken kuvat ja viikonlopun retkikuvat. 

Muutama jonka olin kopioinut ja tehnyt jpg;si nettiä varten jäi jäljelle, koska olivat toisella levyllä.

Tässä niistä muutama.


Minullahan on ihan riittämätön objektiivi lintukuvausta ajatellen ja kun oli pilvinen päivä, kuvat on aika suttuja.Nyt tiedän, että ajan kuvat heti suoraan kamerasta ulkoiselle levylle ja samantien varmistuslevylle... niin luulisi ainakin jossain jotain säilyvän...
Facebookissa eräs ystäväni kertoi, että voisin ehkä kuvat vielä pelastaa jollei levyä ole formatoitu..
mutta olen aika tumpelo noiden syvemmälle menevien tietokonejuttujen kanssa... enkä taida osata ko hommaan ryhtyä...
Kameran kortit on kuvattu jo kahteenkertaan sen jälkeen, eli sieltä tuskin enää mitään noista kuvista löytyy. Eli ehkä on tyytyminen tappioonsa.

Mutta mutta mukavaa viikonlopun odottelua kaikesta huolimatta.

17 kommenttia:

 1. Hei Kaarnikka.
  Kyllä tulen aina iloiselle mielelle käydessäni täällä sinun blogissasi "kylässä".
  Sinulla on niin upita kuvia ja taitoa myös niitä taltioida !!
  Mukavaa kevättä.

  -jaska

  VastaaPoista
 2. Harmillinen juttu :(
  Sinun kuvasi, kun ovat niin hienoja.
  Nämäkin ovat vastuttamattomia.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Harmi ja harmittaa varmasti, en osaa auttaakaan. Olen siirtänyt kuvia yksityiseen picasan nettigalleriaan, mutta en kyllä tiedä onko sekään turvallista.

  Tässä postauksessa on luonteikkaita lintukuvia!

  noeijoo

  VastaaPoista
 4. Voi mitä ihania pullukoita ja niin ystävällisiä.. Kiitos taas!

  VastaaPoista
 5. satumainen avaussivu ja nuo lintukuvat ovat todella ihania. luottavaisesti ovat tulleet syömään kädestä. oli ilo katsella kuvia kiitos

  VastaaPoista
 6. Rohkeasti vaan tietokonelääkäriin. Kyllä he vielä kuvasi kaivavat esiin. Joka tapauksessa nämä kuvat ovat upeita. En voi edes haaveilla tuollaisten ottamisesta : )

  VastaaPoista
 7. No voi EI! Harmin paikka :( Tosin liike kyllä kaivelee kuvasi tietskalta tai levyltä melko varmasti. Joka tapauksessa nämä kuvat ovat aivan ihania. Kuukkeli niin soma ja suloinen ja karastakin aivan todella kauniita ja hienot kuvat. Otahan ammattilaisiin rohkeasti yhteyttä!

  VastaaPoista
 8. Tosi harmillinen juttu tuo kuvien häviäminen. Minulla hajosi syksyllä kovalevy koneelta ja kaikki kuvat pelastuivat tietokonetohtorilla, vie sinäkin, varmaan saavat pelastettua kuvasi.
  Tarkkoja ja kauniita lintukuvia.

  Voi anteeksi Kaarnikka, minä perustin oman valokuvablogin ja käsittämätön virhe - tein saman nimisen kuin sinä, joten vaihdan heti blogini nimen muuksi, ei ollut tarkoitus kopioida, jostakin se nimi pulpahti päähäni ....

  Halusin laittaa kuvat eri blogille kun innostuin tuosta kuvaamisesta niin kovin ja mukava pitää erilaista tyyliä Laventelin Päiväkirja-blogissani.

  Nyt rupean keksimään uutta nimeä blogilleni.
  Terveisiä lumisateesta!

  VastaaPoista
 9. Tekevälle sattuu. Ei ne kuvat voi levyltä koskaan kokonaan hävitä. Jos ei levyä ole 'alustettu' tai sille ei ole hävikin jälkeen tallennettu mitään.
  On olemassa sellsisia ohjelmia millä voidaan yrittää pelastaa levyllä ollut kuvasto.
  Varmin - se on kallein tapa - viedä levy/kone 'verstaalle'.
  En 'uskalla' suositella Sinulle mitään ohjelmaa.
  Ehkä vähän enemmän tietävä voi auttaa..!

  VastaaPoista
 10. Suloiset kuvat, onneksi ne pelastuivat. Kuukkeli on ihmeen rohkea, voi kun joskus näkisin kuukkelin. Koskikara on pieni ja pullukkainen, ihana niiailija ja hyvät kuvat nämä on, ei yhtään suttuja.
  Toivottavasti saat kuvasi takaisin.

  VastaaPoista
 11. Heippa taas...
  Tuolta löytyy ohjelma jolla voit yrittää löytää kuvasi.
  Se on suomenkielinen ja melko helppo 'tajunen'.
  http://www.piriform.com/recuva/download/standard

  VastaaPoista
 12. Hienoja on nämäkin lintukuvasi! Suloisen luminen tuo Koskikara? Kuukkeli? En tunne lintuja todellakaan, hyvä kun tunnista Punatulkun. Variksen ja Harakan erottaminen on jo kovaa työtä. :D

  VastaaPoista
 13. Koskikaraa ja kuukkelia katselee aina mielikseen. Kiitos! Toivotaan, että saat vielä muutkin kuvasi esille.

  VastaaPoista
 14. Aivan upeitä nämäkin kuvasi. Kyllä atk-asiantuntija löytää ne kuvasi koneeltasi.
  Mulle kävi töissä niin, että joku oli "vahingossa" poistanut yhden tärkeän työtiedoston, joka oli osaston yhteisessä tallennuspaikassa. Soitin atk-apuun ja kyllä se löytyi. Kevättä odotellessa..mustarastaskin jo laulelee kovasti.

  VastaaPoista
 15. No voi sun himskatti, limskatti ja muutkin katit mikä harmitus! Näissä kuvissa on kuitenkin ihania tirpusia. Halitus!

  VastaaPoista
 16. Voi harmi. Mutta tuollaisessa tilanteessa kyllä usein pystyy kadonneet datan vielä lecyltä pelastamaan. On firmoja, hoihin voi viedä levyn ja he kaivavat tuon hävinneen tiedon sieltä esiin. Maksaa jotakin, mutta kannattaa harkita, jos ja kun levyltä katosi tärkeitä tietoja.

  Itse ostin viime vuonna niinsanotun mirror-kovalevyn, eli sellaisen ison ulkoisen kovalevyn jossa on itse asiassa kaksi levyä sisällä. Kun sille kopioi jotakin, se kopioi tiedot automaattisesti heti niille kahdelle levylle. Jos toinen levyistä sattuisi hajoamaan, toinen levy on heti valmiina käyttöön. Tuon hankinnan jälkeen on tullut mielenrauhaa kuvien kanssa, kun ei tarvitse ihan kauheasti pelätä että kaikki haihtuu jonnekin avaruuteen.

  Mukavaa nähdä kuukkeli-kuvia. Ylin kuukkelikuva on sitten ilmeikäs, hänhän oikein pää kallellaan hymyillen poseeraa. :D

  VastaaPoista
 17. Jaska:
  Sirpa:
  Noeijoo:
  Ulleriina
  Aikatherine;
  Mayo;
  Elisa:
  Laventeli:
  Eko:
  Manteli;
  Tuitsuli;
  Irma;
  Unikkohoituri;
  Valoru
  uuvana;

  Lämmin kiitos teille kaikille mieltä lämmittävistä kommentistanne, apuvinkeistänne ja myötäelämisessä harmituksessani. Nuorin poikani on atk-insinööri ja ajattelin josko hän jaksaisi, ehtisi, jne kaivella läppärini uumenia, jos nuo kuvat sieltä ehkä viellä päivänvaloon pilkahtaisivat. Näistäkin esilläolevista kuvista on jäljellä vain nämä pienennetyt jpg kuvat.

  On ihan huippumukavaa jos voin antaa hippusen iloa kuvieni välityksellä teille rakkaat kanssakulkijani, itsellenikin tulee hyvä mieli jos voin välittää iloa =)

  Tuo kuukkeli oli kerrassaan persoona, pullukka nappisiljä, joka oli tottunut valokuvamalli ja poseerasi antaumuksella, kunhan ryhmänvetäjämme palkitsi säännöllisesti rusinoilla.

  Kiveskoskella Kuusamossa oli ainakin 30 koskikaraa, oli tosi mielenkiintoista seurata niiden puuhia ja kosiomenoja. Välillä riitelivät omista ”tontin” paikoista, välillä niiailtiin, lauleltiin pitkiä lurituksia ja lopuksi tehtiin huimia syöksyjä kosken uumeniin.
  Mukava päivä kaiken kaikkiaan, vaikka objetiivini jäikin lyhkäiseksi niiden kuvaamiseen.

  Pidemmittä puheitta mukavaa keväistä viikkoa, valokuvaus tuokioita ja luontoretkiä, toivottelen.

  Lähdenpä kurkistelemaan, teidän blogejanne

  VastaaPoista

Iloitsen kommentistasi / I am glad your comment