tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tykkyä Riisitunturilla

 Pakkasta oli aamulla ennen kuutta -32 astetta ja tunturilla kirpakka tuuli, kun sinne kipusimme.
  
Lämpötila nousi päivällä auringon ansiosta noin -23asteeseen, mutta tuuli piti ilman raakana. 
Onneksi välillä päästiin lämmittelemään Riisitunturin autiotupaan.


 
Syötiin eväitä ja lämmiteltiin ja sitten taas nopsaan ulos, kun oli niin satumaisemat ympärillä. Ilta-auringon laskun jälkeen tallustelimme takaisin autolle.Tarina jatkuu .... 
Mukavaa viikon jatkoa kaikille.
Tarkempi selostus reissusta löytyy Reppuunkasattua-blogin puolelta

27 kommenttia:

 1. Hivelevän kauniita tunnelmia... sanattomaksi vetää. Anna tarinan jatkua! -lissu

  VastaaPoista
 2. Voiko näin kaunista ollakaan, tulee aivan epätodellinen olo, kun kuviasi katselee, niin erilaista kuin täällä etelämpänä.
  Kuvista aistii kirpakan pakkasen, kuinka kamera toimi näin kylmässä?
  Kiitos, kun jaat tämän elämyksen kanssamme♥

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia. Olen kerran käynyt Riisituntureilla, mutta se oli kesäaikaan...

  VastaaPoista
 4. Todella satumaista luonnonkauneutta... mykistävää..

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman kaunista ja erikoista!! Hienoa päästä kuvien kautta tunturiin!

  VastaaPoista
 6. Todella uljaita näkymiä. On etuoikeus olla tuollaisessa maisemassa, vaikka purevassa viimassakin. Viides kuva ylhäältä on minulle mieluisin.

  VastaaPoista
 7. Riisitunturin naapurissa kesäisin mökkeilevänä Kuusamolaisena voin sanoa, että tämä *Kuva-Sarja* on parhaita mitä olen tämän perän 'tykkyjä' ja maisemia nähnyt.
  Onnittelen...!

  VastaaPoista
 8. Oi, oi, oi! Kyllä olet upeita kuvia ottanut!

  VastaaPoista
 9. Hyytävän huikaisevan hienoja! aivan mahtavan upeita, kuvista kyllä välittyy pakkasen nasevuus. Ihania aivan epätodellisia maisemia, niin kauniita. Olen onnessani, että sait näin ihania kuvia ja niitä on vielä varmasti paljon lisää tulossa.

  VastaaPoista
 10. Voi Luoja kuinka kaunista ja sinä olet onnistunut siirtämään Luojan luomaa kameralla meillekin ihasteltavaksi!Riisitunturi on minulle käymätöntä aluetta vaikka olen monta monta kertaa aikonut sinne lähteä. Olen kuullut sen olevan hienoa seutua, kuvasi vahvistavat aiemmat! Toki Posion maisemissa olen usein ollut muutoin mutyta nimenomaan Riisitunturin ulkoilureitit ovat kokematta!

  VastaaPoista
 11. Wow jopas on upea kuvasarja, onnittelen !!!

  VastaaPoista
 12. Oioioi miten kaunista! Aivan kuin satumaailmasta. Ja miten kauniita nuo maisemat ovat olleetkaan 'livenä' kun kuvasikin ovat näin upeita! Kiitos.

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia kertakaikkiaan!!
  Tuollaista kauneutta ei täällä etelässä näe.

  VastaaPoista
 14. Huikeita kuvia sadun valtakunnasta.
  Riisitunturilta löytyy kaunista tykkyä, hyvin istuu tykky kuvissasi.

  VastaaPoista
 15. No huh!! =)) Aivan huippukuvia!! Tuo viimeinen kuva auringonlaskuineen kruunaa koko sarjan!!

  VastaaPoista
 16. Piti tulla vielä tänne ihasteleen.

  Tämä reissuko tehtiin sen kurssin puitteissa. Ensi vuonna täytyy kyllä tähän aikaan päästä mukaan, luulisin, että työpaineet hellittävät.

  VastaaPoista
 17. Taivas miten kauniita kuvia! Tykkylumiset puut ovat aavemaisia hämärässä ja ylväitä päiväsaikaan auringon loisteessa. Kiitos upeista kuvista. Jään odottamaan jatkoa mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille kaikille ydessä ja erikseen lämpimistä ja kannustavista kommenteistanne.

  Tämä kuvausretki Riisitunturille kuului Talvimaisemavalokuvauskurssiin. Kurssilla pääsee Kuusamon parhaille paikoille kuvaamaan. Vaikka kurssi on tiivistahtinen ja aikataulu määräytyy kuvausolosuhteiden ja valon mukaan, minua tahti ei ainakaan haittaa, niin kivaa siellä on.

  Kamera kesti yllättävän hyvin pakkasta, kun antoi sen olla koko päivän ulkona, eikä vahingossakaan tuonut autiotupaan sisälle.

  Aamulla kun tuuli ja pakkaslumi pöllähteli, linssiin tiivistyi jäätä, enkä huomannut sitä ennenkuin illalla kuvista. Onneksi vaihdoin objektiivin välillä, ettei kaikki kuvat menneet "pylpyröille". Siperia opettaa, sanotaan.. nyt varmasit muistan kurkistella sienne linssinkin suuntaan useimmin.

  VastaaPoista
 19. Voi että, tuli todella uskomaton olo katsellessani otoksiasi. Kylmyys ja talven kirpeys suorastaan huokuu kuvista.:)

  VastaaPoista
 20. Wonderful
  work
  thank you for sharing

  VastaaPoista
 21. Piti palata katteleen näitä satukuvia!! Nää on niin sanattoman kauniita! :)Tottakai maisemat auttoivat kuvien kauneudessa, mutta olet osannut myös valita kuvauskohteetkin hienosti. Ei meinaa uskoa todeksi että tuollaisia taidemaisemia on olemassakaan. Vaan onhan niitä.

  VastaaPoista
 22. Uskomattomat näkymät, lumi muovaa maiseman ihan oman laisekseen, talven valtakunnaksi. Kuvat ovat niin laadukkaita, nostan hattua!

  VastaaPoista
 23. Upeita kuvia, hienoja tykkylumipuita, Lapinkuume nousee jälleen kuvia katsellessa...

  VastaaPoista
 24. Kiitokset kaikille teille ihansita ja kannustavista kommenteistanne. Olin itsekkin silmät ympyriäisinä ja onnesta kallellaan kun noita uskomattomia maisemia katselin:)

  VastaaPoista

Iloitsen kommentistasi / I am glad your comment