lauantai 4. helmikuuta 2012

Koskiretkellä bongattua


Nyt olisi ollut monenlaista valokuvamallia, kun vain obtiikka olisi piisannut. Olin niin harmissani, kun obtiikkani on niin mitätön. No sitten ostan kun saan Lottovoiton.... muuten ei ole varaa :(.
Mutta kaikesta huolimatta nautimme retkestämme suunnattomasti.11 kommenttia:

 1. Taas kerran, upeita kuvia, ja saukkoko tuo uiva epeli on? Koskikaralla menee jäätävän rauhallisesti kivellä, veden keskellä. On kuin vesikin olisi muuttunut tahmean raskaaksi, se näkyy jopa kuvissa. Olet armoitettu veden ja luonnon kuvaaja ja joka kerta nautin suuresti kuvistasi. Mukavaa viikonloppua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi, sinulle uskollinen ystäväni :)

   Poista
 2. Saukon olet saanut tähtäimeen, ei mikään tavallinen tapaus!
  Koskikara on urhea lintu, ei pelkää kylmiä aaltoja ja jäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipsa pippuri kommentistasi. Tuo saukko oli niin kiva ylläri koskikarojen keskellä. Lämmitti kovasti kylmää päivää.

   Poista
 3. Hienoja kuvia olet saanut. Sama pulma mullakin kameran suhteen, olen kyllä katsellut nyt käytettyä, saa edullisesti esim. huutonetistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tapio kommentistasi. Olen selannut kaikenmaailman huutonetit yms että löytäisin sopivan objektiivin... mutta kun jotenkin pelottaa ostaa sieltä, mitä jollei olekkaan kunnollinen ja silti hinta on tonnin ja toista... Rajalakameran vaihtopörssistä olen katsellut sopivaa, tuntuu jotenkin turvallisemmalta kun ovat testanneet että on kunnollisia. Nyt pitää vaan kovasti säästää...

   Poista
 4. Kuvissasi on hienoa, että on tuota kosken asukkien elinympäristöä mukana. Saukko on hurmaava olento, joskus toivoisin tapaavani. Jälkiä näkee kyllä usein nyt talvella ihan lähellä kotia, mutta vain kerran kesällä olen vilahduksen nähnyt hänestä ittestään. Koskikaroja on paljokin lähivirroilla. Kivat kuvat olet heistäkin ottanut. Veden liike tulee myös hyvin esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma kommentistasi. Ja iso anteeksi etten ole aiemmin ehtinyt vastailemaan. Tämä saukon tapaaminen oli onnellinen sattuma, melkein piti nipistää itseään, että onko tämä tottakaan :)

   Poista
 5. Hyvin olet päässyt saukon kalastelua seurailemaan. Itse en ole koskaan onnistunut näkemään saukkoa, jälkiä kyllä olen nähnyt joka talvi.

  Kirjoitit yläpuuolisessa kommentissa:

  "mutta kun jotenkin pelottaa ostaa sieltä, mitä jollei olekkaan kunnollinen ja silti hinta on tonnin ja toista... "

  Kyllä minuakin arveluttaisi ostaa jotain niin kallista käytettynä, ilman esim. kaupan takuuta. Mutta onneksi halvemmallakin saa ihan harrastuskäyttöön oikein hyvää optiikkaa. Esim. minulla on n. 350 euroa uutena maksanut 55-300 mm tele. Käytän sitä yleislinssinä, ja sillä on otettu käytännössä melkein kaikki blogini kuvat(maisemakuvia lukuunottamatta). Itsellänikään ei olisi varaa mihinkään kalliimpiin laitteisiin.
  Yleisesti ottaen kannattaa ennemmin hankkia hyvälaatuinen vähän lyhyempi putki, kuin keskinkertaisen laatuinen pidempi putki. Lyhyemmällä putkella otetuista kuvista voi kuitenkin aina rajaamalla saada vielä ihan hyviä lähikuvia, kunhan optiikka on vaan hyvälaatuinen. Esim. tuon oman 300 mm:n kuvat kestävät ihan reilua rajaamista, koska linssi on kuitenkin riittävän hyvänlaatuinen ja terävä.
  Kuinka pitkää putkea olet etsiskellyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uuvana vastauksestasi. Olen aika harvoin ehtinyt viimeaikoina tänne blogistaniaan, siksi vastaukseni tulee näin myöhään. Olen etsiskellyt itselleni käytettynä tuota Canonin 100-300 linssiä, jossa on vakaaja. Tuo obtiikka jolla olen saukkoa tiiraillut on 70-300, mutta ehkä se täytyisi huollattaa tai jotain, kun siellä 300 päässä jälki on tosi rakeista. Kuusamossa viimeviikolla sain sillä kyllä ihan kelpo kuvia kuukkelista, hömötintistä ja lapintiaisesta, mutta nämä veitikat olivatkin ihan äärellä.

   Poista
  2. Mainitsemasi rakeisuus tuolla teleputken 300 mm:n päässä saattaa johtua myös optiikan laadusta. Monissa ei-niin-hintavissa putkissa on juuri tuo pulma, eli kuvat ovat ok kunhan ei käytä telen ääripäätä. Johtuu linssien laadusta. Itselläni on mm. yksi Tamronin zoomilinssi jossa on tuommoinen sama juttu, sen maximi olisi 250 mm mutta olen huomannut että käytännössä ei kannata mennä 210 mm:stä pidemmälle koska kuvien laatu laskee. Parempia kuvia itse asiassa saa, kun zoomaa vain 210mm asti ja sitten myöhemmin rajaamalla suurentaa kohdetta kuvassa.

   Itselläni on Pentaxin kamera ja tuo käyttämäni 55-300mm tele on myös Pentaxin. Linssien laatu on paljon parempi kuin missään kokeilemissani Tamronin tai Sigman vastaavissa putkissa.

   Poista

Iloitsen kommentistasi / I am glad your comment