sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kotiseuturetkeilyä Korsnäsistä Kristiinankaupunkiin

Harrastelemme Valokki-sisaren kanssa sellaisia extempore toteutettuja kotiseuturetkiä. Noin sadan - kahden sadan kilometrin säteellä kotopaikalta... Olemme kolunneet aika monta kivaa paikkaa, mutta monen monta ihanuutta on vielä kurkkimata. Nyt teimme pikaisen reissun Vaasasta lähtevää rantatietä Kristiinankaupunkiin.
Ensiksi juutuimme Korsnäsiin... (karttalinkkei ja linkki kunnan sivuille löytyy Reppuunkasattua - blogin puoleleta.
Laittelen tähän muutaman kuvan Korsnäsistä ja Herströmistä.Kotiseutumuseosta seuraavat kuvatSeuraavat kuvat Kvarnbackenilta Harrströmistä.


Allaolevat kuavat ovat Herrströmin kalasatamasta
... että minä sitten rakastan näitä vanhoja harmaantuneita ajan ja päivän patinoimia rakennuksia. Vosin istua tuntikausia rappusilla ja aistia (mielikuvitella) henkilöistä jotka ovat noista ovista kulkeneet ja rakennuksissa asuneet ajan saatossa.
Vähän oli pilvistä ja ripsautteli jopa vettä kun näitä kuvailimme, siksi kuvat ovat hieman harmahtavan värisiä...

Seuraavat  ja aurinkoisemmat kuvat tulevatkin sitten Kristiinankaupungista, matkalla olisi ollut monta ihanaa pysähdyspaikka ja kuvauskohdetta, mutta koska päivä uhkasi loppua kesken, niin meidän oli pakko kiiruhtaa kohti Kristiinankaupunkia.
 
Tähän loppuun vielä onnelliset "äpylit" jotka laidunsivat Herrströmin kalasataman läheisyydessä. Ovat ylämaankarjaa otsatukasta ja sarvista päätelllen..


Ihanaa kesänjatkoa rakkaat lukijani.
toivottelee Kaarnikka


Valokki siskon kuvasivuilla löydät myös kuvia samalta reissulta.

4 kommenttia:

 1. Oi että ku ihania kuvia!!

  Mun on kans pitäny jo kauan päästä tonne käymään! Siis kristiinankaupunkiin..

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, vanhojen rakennusten portailla vietetty aika vie kauas aikojen taakse ja miten kauniin hellyttäviä ne ovatkaan. Patina kaunistaa ja kun ympäristö vielä on luonnonmukaista, syntyy maisema jossa silmät ja sielu lepäävät. Kiitos kauniista matkasta menneeseen aikaan...:)

  VastaaPoista
 3. Hienoja, rauhaisia kuvia! On upeaa, että tälläisiä vanhojen rakennusten alueita on säilytetty ihasteltavaksi eri puolella Suomea.

  VastaaPoista
 4. Voi että, nuo vanhat rakennukset on kauniita:)

  VastaaPoista

Iloitsen kommentistasi / I am glad your comment